Avem în vedere următorul scenariu: „Trebuie să dăm repede din degețele și să scoatem un super branding în cel mai scurt timp posibil”. Sau iată alt scenariu: „Vrem un vizual creativ, care să atragă toate privirile”. Și, nu în ultimul rând: „Trebuie să ieșim din brainstormingul de azi cu niște idei out of the box”. Iar când vine vorba de cineva pe care ne putem baza pentru oricare dintre cele trei scenarii, dar și pe a ne descreți frunțile zi de zi, privirile noastre se îndreaptă către Cip.

De la biroul lui de lord al graphic design-ului, ne trimite meme-uri, idei și creații care mai de care. Totuși, ne întrebăm de multe ori cu ce ne-ar mai putea surprinde, așa că iată ce răspunsuri a oferit întrebărilor noastre mai mult sau mai puțin obișnuite.

 

Q1: Imaginează-ți ziua perfectă, în care Illustrator nu dă crash absolut deloc. Poți crea orice vizual îți trece prin minte. Ce ai desena într-o astfel de zi?

A1: Ziua perfectă, când Illustrator-ul nu dă crash, e ziua în care (#smileyomul) nu îl deschid, îmi ascut creioanele cum am învățat în clasa a V-a (cu forța), îmi scot acrilicele și desenez ce vreau.

 

Q2: Cum i-ai explica Accountului că 5 modificări de vizual cerute de client într-o oră echivalează cu „Mission impossible 2”?

A2: Răbdarea este o virtute.  Și butonul de „generază grafică” are și el un buffering uneori.

 

Q3: 3 motive pentru care iubești să lucrezi în Premiere? Dar 3 motive pentru care urăști să lucrezi în ZBrush?

A3: Nu urăsc sau iubesc programele în care lucrez, aș putea face asta cu rezultatele care ies din ele și care, de cele mai multe ori, se nasc dintr-o combinatie de software-uri și instrumente. Dar, și-n cazul ăsta, rezultatele pot genera sentimente mixte de iubire și ură, cum și Golum ura și iubea inelul lui Sauron.

 

Q4: Dacă mâine toate programele de modelare 3D ar dispărea, cum ai face o simulare 3D pe care să i-o arăți clientului?

A4: Programele 3D sunt doar instrumente care pot fi înlocuite oricând de altele, fie ele și analogice. Cu alte cuvinte, aș da tâmplăria jos din pod.

 

Q5: Care-i primul gând care-ți vine în minte atunci când închizi calculatorul la sfârșitul zilei?

A5: „De câte ori deschid fereastra, d-atâtea ori o-nchid la loc…” – Cătălin Ștefan Ion